Goed nieuws! Vanaf nu kunnen ook adoptieouders met kinderen tot 18 jaar zich aanmelden voor het forum. Hier kun je je ervaringen, zorgen en tips rond de opvoeding van je kind(eren) delen met andere adoptieouders in een veilige, besloten omgeving. Wat het forum verder bijzonder maakt, is dat nazorgmedewerkers van Stichting Adoptievoorzieningen vanuit hun deskundigheid aanvullend advies kunnen geven.

Wiwin Veendijk, nazorgmedewerker bij Stichting Adoptievoorzieningen en communitymanager: “We zijn vier jaar geleden met het forum gestart. Voor ons best spannend, maar het pakte goed uit. Het forum blijkt in een behoefte te voorzien. We zijn ervan overtuigd dat ook adoptieouders van wat oudere kinderen kunnen profiteren van elkaars ervaringen.”

Adoptieoudersonline.nl heeft momenteel ruim 1.100 leden. Om ervoor te zorgen dat het forum exclusief blijft voor adoptieouders, controleert Stichting Adoptievoorzieningen bij aanmelding of het ook daadwerkelijk om een adoptieouder gaat. Daarin verschilt het forum van vele andere plekken op internet waar adoptieouders elkaar ontmoeten.