‘Geadopteerden vertellen’ – 12 juni 2020

Veel aspirant-adoptieouders zijn benieuwd hoe volwassen geadopteerden hun leven tot nu toe hebben ervaren en in hoeverre afstand en adoptie daarin bepalend zijn geweest. In deze themabijeenkomst Geadopteerden vertellen vier geadopteerden hun persoonlijke verhaal, live en via film, en gaan in op vragen.

‘Adoptiekind in de familie’ – 17 juni 2020

“Wij als opa’s en oma’s mogen ons kleinkind toch wel meteen knuffelen?” In deze voorlichtingsbijeenkomst komen familieleden en vrienden van aspirant-adoptieouders meer te weten over adoptie, adoptiekinderen en wat er allemaal komt kijken bij het wennen en hechten in het gezin. En wat zij kunnen doen om het gezin te ondersteunen.

Adoptie van een kind met een special need – 7 oktober 2020

Als u een kind wilt adopteren, moet u beslissen of een kind met een gezondheidsbeperking welkom is. Geen gemakkelijke beslissing, want om welke aandoeningen kan het gaan? Welke eigenschappen moet je hebben als je een kind met een medische aandoening wilt adopteren? Hoe kom je tot het maken van keuzes?

Praktisch

De bijeenkomsten duren van 13.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 13 uur) en vinden plaats in De Bilt of in Houten. De kosten bedragen € 25,-. U kunt zich aanmelden via www.adoptie.nl.